Rozwiązania dopasowywane indywidualnie do Twoich potrzeb
Realizując powierzone mi zadania związane z konsultingiem gastronomicznym, zapewniam pomoc o szerokim zakresie w rozwiązaniu wielu problemów:
- wyznaczenie struktur kosztów stałych, zmiennych, całkowitych,
- ustalenie norm pracy, jakości, standardów restauracji,
- audyt określonego wcześniej sektora w restauracji,
- stworzenie menu z realnym określonym kosztem produkcji tak zwanym "food cost"
- opracowywanie dokładnych, praktycznych, trwałych i zrozumiałych receptur na kuchnię - dzięki którym utrzymamy wyznaczony standard jak również koszty produkcji,
- kompozycje i fotografie dań, (narzędzia marketingowe)
- stworzenie dokumentacji działalności: ewidencja produktów, straty, punkty krytyczne,
- pomoc przy praktycznym projektowaniu z zachowaniem prawidłowego układu pomieszczeń w zakładzie gastronomicznym takich działów jak np. magazyny suche, zaplecze sanitarne, kuchnia itd.
- wybór i dostosowanie sprzętu, urządzeń gastronomicznych w celu zwiększenia efektywności pracy i obniżeniu kosztów pracowniczych,
- doradztwo personalne (rekrutacja personelu) od szefa kuchni, kucharza jak również pomoc kuchenną,
- ustalanie współpracy z dostawcami, wybór i najkorzystniejszych ofert, stworzenie specjalnej listy produktów, dzięki czemu mamy stałą kontrolę nad cenami jak również jakością towaru.